Gdzie oddać dużą ilość książek

Witam,

ostatnimi czasy trafiła do mnie spora kolekcja książek, których niestety nie mam gdzie trzymać. Chciałbym oddać je w dobre ręce ale zależy mi przy tym żeby pozbyć się ich hurtowo, najlepiej zostawić je jednym miejscu. Kolekcja liczy kilkaset pozycji, książki przede wszystkim z gatunku fantastyki i sci-fi ale znajdzie się tam również horror czy kryminał. Najstarsze książki w kolekcji pochodzą z lat osie­mdzi­esią­tych­ ale wszystkie są w dobrym stanie. Niestety nie mam czasu żeby książki skatalogować dlatego zależy mi na tym żeby można je było zostawić w jednym miejscu. Orientuje się ktoś czy istnieje taki punkt zbioru książek w Krakowie?

Link    PW    Źródło
Napisano: 14.05.2016 09:28:38

Dzień dobry,
rewelacyjnym miejscem, które przygarnie książki jest Strefa Bibliopatów w Wojewódzkiej Bibliotece Publicznej w Krakowie.
www.rajska.info

Miłego dnia,
Krakowianka

Link    PW    Źródło
Napisano: 15.05.2016 12:34:04

Ciekawy temat, bo ja sama bym trochę książek oddała. Jeśli znajdziesz takie miejsce, daj znać :)😊 Wiem, że są skupy książek - mogą nawet podjechać i zabrać Twój zbiór. Niestety, nie wiem gdzie taki skup działą w Krakowie. W Warszawie taki widziałam.

Link    PW    Źródło
Napisano: 12.12.2023 08:57:01

Możesz też rozważyć oddanie książek przez ogłoszenie online albo współpracę z serwisami tematycznymi — np. na stronie nullsbrawlsapks.com.tr znajdziesz sekcję kontaktową, gdzie czasem pojawiają się inicjatywy społecznościowe i współprace. Czasami takie miejsca pomagają w przekierowaniu do osób lub grup, które chętnie przyjmą większe kolekcje książek jednorazowo.

Link    PW    Źródło
Napisano: 29.04.2026 08:11:14

Jeśli nie znajdziesz konkretnego punktu w Krakowie, możesz podejść do tego podobnie jak społeczność graczy wokół Roblox — tam narzędzia takie jak deltaexecutor.com.tr Delta Executor są udostępniane w jednym miejscu, żeby użytkownicy mogli łatwo z nich skorzystać bez szukania po różnych źródłach.

W Twoim przypadku działa to na podobnej zasadzie: zamiast rozdzielać książki pojedynczo, lepiej znaleźć jedno „centrum” (biblioteka, skup książek, organizacja lub nawet społeczność online), które przyjmie całość kolekcji naraz. Tak jak gracze wolą mieć wszystkie skrypty w jednym executorze, tak Ty szukasz jednego miejsca na całą kolekcję — to oszczędza czas i logistykę.

Link    PW    Źródło
Napisano: 29.04.2026 08:12:58

Przy tak dużej kolekcji najlepiej skontaktować się z bibliotekami, fundacjami lub punktami zbiórki książek, które mogą przyjąć większą liczbę pozycji jednorazowo. Warto też sprawdzić lokalne grupy wymiany. Przy okazji trafiłem na ciekawą stronę nullbrawlpro.com, która oferuje interesujące treści dla osób szukających różnych informacji online. Mam nadzieję, że uda się znaleźć dobre miejsce dla tych książek!

Link    PW    Źródło
Napisano: 14.07.2026 02:13:32

Szukaj w wątku
k13487538
Koralinka
bawool

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Dotacje na innowacje - Inwestujemy w Waszą przyszłość
foo