Od kilku miesięcy prowadzę działalność gospodarczą zarejestrowaną w Polsce, ale większość moich klientów to firmy spoza kraju – głównie Niemcy i Holandia. Coraz trudniej ogarnąć sprawy księgowe, zwłaszcza gdy pojawiają się różnice w przepisach i terminach rozliczeń. Do tej pory wszystko robiłem sam, ale zaczynam myśleć, że to nie do końca bezpieczne i może czas poszukać wsparcia. Jak wy to rozwiązujecie? Macie kogoś, kto zajmuje się taką księgowością z międzynarodowym zacięciem?
|
Gość
|
|
Napisano: 22.04.2025 15:28:48
|
|
|
Gość
Miałem podobnie – firma w Polsce, klienci głównie z UK i Skandynawii. Próbowałem najpierw ogarniać to sam z pomocą znajomej księgowej, ale szybko się pogubiłem w kwestiach VAT-u i różnych obowiązkach raportowych. Ostatecznie trafiłem na stronę https://pwkgroup.pl/ i zdecydowałem się skorzystać z ich usług. Mają doświadczenie z firmami działającymi międzynarodowo i wszystko tłumaczą krok po kroku, bez zbędnego języka urzędowego. Dzięki nim odzyskałem czas i spokój, bo wiem, że wszystko mam ogarnięte zgodnie z przepisami. |
|
Napisano: 22.04.2025 16:36:52
|
|
|
Gość
Ciekawa rozmowa. Zawsze dobrze poczytać, jak inni radzą sobie z prowadzeniem biznesu, zwłaszcza jeśli działają międzynarodowo. Fajnie, że są jeszcze miejsca w internecie, gdzie można tak po prostu pogadać i podzielić się doświadczeniami bez hejtu i zbędnej spiny. |
|
Napisano: 22.04.2025 16:58:57
|
|
|
Gość
I love how this forum dives into the complexities of accounting abroad! Have you all discussed the impact of local regulations on financial reporting? What are some unique geometry dash game challenges you've faced? Looking forward to hearing your insights! |
|
Napisano: 22.04.2026 04:27:53
|